Локомотивният завод в Русе отново кани всички приятели на гости на 9 юли

Локомотивният завод в Русе отново кани всички приятели на гости на 9 юли

Локомотивният завод в Русе отново кани всички приятели на гости. За втори път тази година „Експрес Сервиз“ прави специален ден на отворените врати на 9 юли (събота) сутринта.

Дружеството ще представи изцяло модернизиран локомотив серия 52. Всеки ще има възможност да направи тестово каране. В празника ще бъде включен и последният акумулаторен локомотив ES3000 с дистанционно управление. За разлика от събитието през март, с теснолинейния локомотив, сега ще има възможност двата локомотива да бъдат „разходени“ по красивите „зелени“ релси.

Ще бъде особено весело за децата, които ще могат да управляват истински локомотив, както и да контролират локомотив с радио дистанционно управление. Всеки ще може да се запознае отблизо с идеите ни за модернизация и декарбонизация на ж. п. транспорта.

Дружеството е екологично – единствените емисии в атмосферата ще бъдат от скарата, с която ще се почерпят гостите.

Всички могат да видят чистите и ефективни локомотиви, да разгледат завода, да видят как „Експрес Сервиз“ ремонтира и произвежда нови локомотиви. Достъпът ще бъде свободен.

Русенският локомотивостроител кани всички жители на Русе и провинцията, всички приятели на ЖП транспорта и всички, заинтересовани от модернизацията и просперитета на България. Поканени са също и чиновниците от ИА „Железопътна Администрация“, за да кажат пред хората какви са обструкциите им по отношение на модерния, екологичен и ефективен ж. п. транспорт.

Сподели: