Локомотив (Русе) Суворово

Локомотив (Русе) посреща „Суворово“ в Сливо поле

Срещата от X-ия кръг на първенството в Североизточната трета лига между Локомотив (Русе) и „Суворово“ ще се проведе на Градския стадион в Сливо поле. Мачът ще се играе по програма тази неделя, 15 октомври, от 16:00 часа. Решението за смяната на мястото бе взето по спешност в петък сутринта.

Причината е тежкото състояние на терена на стадиона на Русенския университет „Ангел Кънчев“, където „железничарите“ домакинстваха досега в двубоите си от Трета лига. Университетският стадион беше единственият годен терен в Русе за провеждане на официални срещи от това ниво, но претоварването на съоръжението в последните месеци е довело до сериозни проблеми с тревното му покритие.

Стадионът на университета се ползваше както от мъжкия тим на Локо (Русе), така и за официални тренировки на първия отбор на елитния „Дунав“. Мачове на този терен провеждаха и различните формации от школата на „драконите“.

„За съжаление, теренът на Университета е практически негоден за провеждането на мачове от Трета лига. Това ни принуди по спешност да търсим други варианти. Спряхме се на стадиона в Сливо поле. Там и в момента домакинстват децата от подготвителната група на Локо (Русе) за двубоите си от зона „Варна“. По всичко изглежда, че занапред до приключването на ремонта на стадион „Дунав“ първият ни отбор също ще провежда официалните си мачове в Сливо поле, тъй като в Русе просто няма къде другаде да играем“, коментира ситуацията техническият директор на „железничарите“ Калоян Георгиев.

Русенските локомотивци се готвят да посрещнат силния отбор и доскорошен лидер в класирането „Суворово“. Старши треньорът Ивайло Кирилов няма проблеми с окомплектоването на групата за мача и ще изкара на терена в Сливо поле най-доброто, с което разполага.

Сподели: