зодии

Любопитно: Как пият зодиите

Време за прочитане: 3 мин.

зодииНали сме наясно, че нашите зодии влияят върху характера и маниера на поведението. Но в този характер и маниер влиза и едно важно битово и социално явление – употребата на алкохол. Което пък е важно, защото, не че ни е национален спорт, но ако никога не си участвал в такова начинание, значи не си от тази планета, а някъде от Марс и околностите. Вземаме си чувството за хумор, иронията и самоиронията и се запознаваме с начина, по който звездите се подиграват и на този ни навик – да надигаме чашката.

 • Ето например овните. Тъй като тези животни залагат на проверените варианти и не са много по експериментите, можеш да ги изкушиш само  с някой „стар познат“ като водка, ракия, а ако падне, и нещо по – завъртяно. И понеже тези приятели нямат навика да стоят мирно, особено в овнешката глава, те водят към ексцесии, понякога с доста нелицеприятни последствия. Овенът е звяр с потенциал и често може да бъде видян самотно да доизпива останалото от позорно падналите слабаци.
 • Телците също не изневеряват току – така на вкусовете си. Те са от тези зодии, които налитат на стари вина-резерви, коняк, бренди, черни етикети и прочие. Пият, докато количествените натрупвания доведат до качествени изменения. Който не е озаптявал пиян телец, той не знае колко деструктивно може да влияе огнената вода. Затова е добре да има алтернатива – например друго поле за изява. Макар и пиян, телецът си остава главозамаян от собственото си величие.
 • Близнаците  обичат да узурпират аудиторията, така че за тях не е толкова важно какво пият, а с кого. И нямат нищо против нещо ново и неопитвано. Самоконтролът им е на ниво, общуването с тях – лесно, стига да им вървиш по гайдата. Видите ли пиян близнак, е много важно да не му се чупи хатърa и да му се прибере шофьорската книжка, поне докато не се умори да философства и не заспи.
 • Раците са от лесните зодии. Те могат само да помиришат алкохол и са готови. Тъй като са хора с нежна натура и слаб алкохолен ангел, и малкото изпито може да ги настрои на минорен лад. Не че за рака това не е ежедневие, но неговата мъка е сизифовска, мъка и чудо. Сред всички на масата, трудно можеш да сбъркаш този с погледа на пребито куче. Звездите постоянно повтарят на раците да внимават с алкохола, защото осъществяват зависимости доста по-бързо от другите знаци.
 • Величествената натура на лъва просто разцъфва под влиянието на алкохола и те неглижират количеството, тъй като чувството им за мярка за всичко е неведома величина. Така че с размах пият, с размах се напиват, а на сутринта царствено страдат. Но не може да им се отрече стилът, употребяват само качествени питиета.
 • Целесъобразните деви, радетели за здравословен живот и битие, ако изобщо си позволяват да пият, то това е само, за да участват в начинанието. И винаги наблягат на нещо изискано и ако може, скъпо. Те са от тези зодии с тънък вкус, пият, за да подхранят деликатното си естетическо чувство и за да не се цепят от колектива.
 • Везните също няма да откажат в хубава компания да се направят за резил. Важното е приказката да върви и да им е любопитно. Напиват се неусетно за самите себе си и почти никога не улучват оптималното количество, защото  така или иначе не носят на алкохол.  Правят се на познавачи и шумно акламират достойнствата пред други зодии дори на нещо, от което нямат и грам понятие. Първата фаза започва с болнаво пребледняване, а последната завършва в  някоя мивка.
 • Горещата натура на скорпиона го кара да пие, все едно на другия ден ще умира.  Той не може да контролира чувства и емоции, камо ли пък количество. И колкото повече пие, толкова повече иска да изяснява отношения, противоречия, ситуации. Да излезе извън контрол е тясната специализация на скорпиона. Но той не търпи намеса в личните му дела, така че, ако бъде оставен да прави, каквото иска,  може и да реши да спре. В противен случай инатът го задължава да продължи. В общи линии нрава му трудно се понася от околните, които често напускат полесражението и го оставят да се оправя, както може. А той може много.
 • Стрелците рядко употребяват, ама пък качествено. Те пият с истинско удоволствие и умеят да поддържат ниво на разговор. Ако прекалят, съществува вероятност от загуба на инстинкта за самосъхранение, последвана от разтърсващ душата монолог-разкаяние. Това вайкане продължава, докато не се появи някой, който да им затвори кранчето.
 • Сдържаните козирози са от тези зодии, които използват алкохола като начин за разкрепостяване. Което донякъде е положително. Самият процес на употреба не им носи голямо удоволствие, но е интересно да видиш как постепенно се отърсват от задръжките. Това е голямо постижение и си струва да бъде видяно. Иначе те рядко си позволяват да загубят козите, но загубят ли ги, ги търсят, има няма, един сезон.
 • Водолеите ще започнат да пият, ако имат основателен повод или за да успокоят чувствителната си душа. Тези хора болезнено приемат всичко случващо се и имат нужда да свалят напрежението. Не е лесно неподготвен да гледаш пиян водолей, директните му контакти с вселенския разум са с честотата на автоматична стрелба.
 • Рибите  са склонни към алкохолна зависимост. Дали е вино, ракия, бира, уиски, те плуват в своята вода. Така е при хората, които предпочитат да давят мъката. А пък при рибите, раними и податливи на влияния, мъка да искаш. Могат да пият, каквото им дадеш и колкото им дадеш. Хубавото е, че като се уморят, пропълзяват някъде и заспиват.
Сподели:

Още новини от деня