Любо Ганев след триумфа в Русе: Така не се бях радвал отдавна!

Поздравления за отбора и щаба – постигнаха нещо значимо за България и волейбола

„Изживях много емоционално триумфа на българските момичета в Европейската златна лига. Припомних си младежките години. Скачах, виках. Особено в първия и втория гейм на финала срещу Хърватия емоциите ме завладяха напълно. Особено на женски мач така не съм се радвал отдавна. На мачове на мъжкия национален отбор и по-скоро сме изживявали сходни емоции. Но при жените беше чувство, което не сме изпитвали от дълго време. Радвам се, че стана страхотен празник в моя роден град Русе. Публиката в града е много топла, стои близо до отбора, показва своята безгранична любов. Показва желанието да е част от успеха. Радвам се, че и общината помага много с активно участие, показва специално отношение към волейбола. Но най-хубавото наистина беше показаното от русенската, от българската публика.“ Това заяви президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев след спечелената купа от Европейската златна лига за жени от националния отбор на България с победа във финала в „ОЗК Арена“ с 3:1 над Хърватия.

„Не съм сигурен, че дори в отбора ни осъзнават колко важно и голямо нещо постигнаха. Казах на треньора Иван Петков: „Направихте нещо много значимо за България и волейбола. Спечелването на Европейската златна лига е изключително важно и за самия отбор като самочувствие и вяра в собствените сили, и за нас като федерация. Успехът е важен и за бъдещето на отбора. Гарантирахме си участие в „Чалъндж“ турнира и ще имаме възможност да се борим за влизане във Волейболната лига на нациите. А българските момичета показаха, че заслужават да са сред най-добрите в света. Поздравявам целия отбор, поздравявам целия треньорски щаб за перфектната работа. Да продължават така. А ние като федерация ще направим всичко, за да се чувстват така комфортно и по време на Европейското първенство, на което домакин е Пловдив“, добави президентът на БФВ.

 221831 AM7I2295

„Събитието в Русе, завършило със заслужен български триумф в Европейската златна лига, беше перфектна проверка за Европейското първенство – и за отбор, и за фенове, и за организацията. Сигурен съм, че и в „Колодрума“ в Пловдив ще направим страхотни мачове. Това е, което иска българинът. Българите обичат победителите. Нормално е феновете да живеят с тях – от година и половина почти не се беше случвало да има мачове с публика, а до това лято женският национален отбор не бе играл от почти две години. И сега се случи най-прекрасното – отбор и фенове отново да бъдат заедно, отново да се асоциират с чувството на победители, да споделят голямата радост. Още веднъж благодарност и поздравления – и за всички от отбора, и за хората, които винаги са зад отбора – фантастичните ни фенове. Очакват ни още страхотни изживявания през август в Пловдив“, завърши Любомир Ганев.

Сподели: