любо пенев в Русе

Любо Пенев представи в Русе програма за промяна и прозрачност в българския футбол преди конгреса на БФС на 16 февруари

Един от претендентите за поста на президент на БФС Любослав Пенев представи днес в Русе своето виждане за развитието на българския футбол, ако на предстоящия VIII редовен Конгрес на Българския футболен съюз на 16 февруари той бъде избран.

Пред събралата се публика в русенския хотел „Рига“, сред която имаше представители и на 2 футболни клуба с право на глас на предстоящия конгрес, Пенев заложи на промяната в българския футбол, за да може да се върне той сред най-добрите в Европа и света. По неговите думи, в последните 13 години, откакто начело е сегашния президент Борислав Михайлов, промяна не се забелязва.

В неговата евентуална работа Пенев щял да наблегне на обгрижването на всяко дете, от всяка социална прослойка, и особено тези без средства, защото сред тях може да се крият бъдещите големи звезди. Залага се и на подобряване работата на БФС с държавните институции и най-вече министерствата на спорта и образованието. Цел също е и изграждането на нов национален стадион.

От коренна модернизация се нуждаела и администрацията в БФС, както и управлението на футбола като цяло в България. Ще има конкурси, ще се разработи цялостна програма за реформа, ще се въведат и модерни технологии, в т.ч. и видеоповторението при спорни моменти.

В управлението на БФС, според Пенев, ще влезат само доказани професионалисти, които не присъстват в управлението на футболните клубове. Лобизмът ще бъде премахнат. Диспропорциите във футбола трябва да бъдат заличени, за да могат всички навсякъде в страната да имат достъп до любимата игра. Ще се въведе и пълна прозрачност при управление на бюджета, ще се облекчи финансовата тежест за всеки, ангажиран с футбола. В тази връзка бе споменато и възможно премахване на таксите за аматьорските клубове. Ще се работи и с общините и училищата. Фенът трябва да е главния печеливш от тези промени.

Срещите на Пенев продължават и в други градове.

Сподели:

Още новини от деня