людмил кирилов люси

Людмил Киров: „Искам другите отбори да се съобразяват с нас“

Наставникът на ФК “Дунав” Людмил Киров говори пред медиите преди срещата от 12-ия кръг на Първа професионална лига срещу “Локомотив” (Пловдив). “Драконите” приемат пловдивчани в неделя, 21 октомври от 17.30 часа на Градския стадион в Русе.

„През седмицата се подготвяхме с настроение, отношението към тренировките бе много сериозно. Доволен съм от желанието и старанието на футболистите. Всеки от тях работи на 100 %. Аз им казах, че ако не работят на максимума, няма как да искаме да бием и да трупаме точки. От отношението към тренировъчния процес съм очарован от всички футболисти. Стараят се и вижда, че нещата се получават“, заяви наставникът на „Дунав“.

Той добави, че Борислав Балджийски и Петър Патев вероятно няма да вземат участие в двубоя с „Локомотив“, заради контузии. Божидар Васев е тренирал наравно с останалите и за него ще се прецени в деня на мача.

Людмил Киров коментира и съперникът в неделя: „Запознал съм изцяло футболистите със силните и слабите страни на „Локомотив“ (Пловдив). Искам другите отбори да се съобразяват с нас. Така трябва да вдигнем летвата, че другите да се съобразяват с нас. И ще го направим със сигурност. Максималист съм и искам да го предам и на играчите ми. Мисля, че имаме по класни футболисти от „Локомотив“ (Пловдив), повтарям го на моите футболисти и се надявам да го разберат в хода на мача“, добави младият специалист.

„Нас ни интересува нашия отбор. Ние имаме доста добри футболисти. Трябва да излезе по най-бързия начин от положението, в което сме и да отидем на мястото, на което трябва да се намираме. Много ще държа на агресията от първата минута на мача. Трябва да упражним домакински натиск и да покажем на нашия съперник, че ние сме отборът, който диктува темпото“, каза още Людмил Киров.

Той разкри, че Деррик Менса е отсъствал 6 дни поради лични причини, но е подновил тренировки, а Глаусио да Силва е подновил занимания с тима. Юношите Албер Силвиев и Кристиян Върбанов тренират с мъжкия отбор всеки ден.

„Нямам притеснения от съдията (б.а – Валентин Железов). Наистина, отбора два пъти беше ощетен от него, но да се надяваме, че този път ще гледа малко положително. Мачовете се дават по телевизията, така че всяка една грешка е фатална. Няма как съдията да вземе топката и да я вкара във вратата“, завърши Людмил Киров.

Сподели: