людмил кирилов люси

Людмил Киров: Надявам се, да се приберем от Враца радостни

Наставникът на ФК “Дунав” Людмил Киров говори пред медиите преди срещата от 15-ия кръг на Първа професионална лига срещу “Ботев”. “Драконите” гостуват във Враца в неделя, 11 ноември от 12.15 часа.

“Като тренировъчен процес, старание и желание всичко бе на ниво през седмицата. Момчетата тренираха добре и съм доволен. Всички са на линия с изключение на Даниел Пехливанов, който не е възстановен на 100 %”, започна изказването си наставникът на “Дунав”.

„Предстои ни тежък мач с един доста добър отбор. Мачът ще се играе във Враца с нашето съгласие. Отиваме да си вземем нашето, затова се стараем и работим в тренировките. Мисля, че ще стане един добър мач“, добави специалистът.

„За нас няма никакво значение, къде ще се играе мача – във Враца или в Монтана. Ще стане празник за града. Няма място за притеснение – излизаме и играем нашата си игра. Надявам се да се приберем от Враца радостни“, каза още Киров.

Той допълни, че Борислав Балджийски, Божидар Васев и Александър Александров, които попаднаха в групата за мача не са напълно готови за игра.

„Моите играчи са запознати детайлно със силните и слабите страни на „Ботев“ (Враца). За нас това е мач като мач. Излизаме и показваме нашата игра. Най-важното е да сме мобилизирани и концентрирани, и да търсим победата до последния съдийски сигнал“, добави старши треньорът на „Дунав“.

„Изгубихме нелепо два мача – този с „Ботев“ (Пловдив) и този с „Черно море“. Не казвам, че защитата е играла под нивото си, но постепенно започва да влиза в час. Когато има старание, желание и концентрация, не само защитниците ще играят по-добре, но и халфовете и нападателите“, сподели още Людмил Киров.

Той внесе яснота и около Илия Мунин, който от два дни тренира с русенци: „Добър футболист, който аз отлично познавам. Играч с нужния опит, който идва при нас за да ни свърши работа. Разбрал се е с президента, но няма да може да играе по-рано от февруари. Аз искам той да тренира с нас, да влезе и да опознае колектива, да се чувства част от отбора. Убеден съм, че ще ни е от полза“, завърши старши треньорът на “драконите”.

Сподели: