хол веранда

Лятна вила със стил: съвети за мебел

Научите как да обзаведете своята лятна вила с подходящи мебели, за да изглежда стилна и неповторима.

Вероятно вече притежавате своята мечтана лятна къща. Сега е моментът да започнете да планирате как да я обзаведете, за да можете да й се насладите пълноценно. Тя трябва да бъде обзаведена в уникален стил, който допълва начина, по който живеете.

Помислете за любимите си дейности в лятната си резиденция и изберете мебели според тях. Това е важен приоритет.

Столове

За да се отпуснете и усетите красотата на природата, е необходимо да имате поне един стол във вашата лятна вила. Това беше на шега. По принцип столовете са задължителни за лятната вила. Напълно възможно да намерите стилни ратанови шезлонги, деликатно висящи хамаци и дървени люлеещи се столове в безброй цветове. И не забравяйте, че високите бар столове са чудесни за парти обстановка… Ако пък обичате да се усамотявате –  намерете супер удобен стол, за да създадете таен кът за четене  или релакс. Изберете сгъваеми столове за градината, които могат да се подреждат един върху друг, за да осигурите повече пространство за игри и забавления.

Дивани и пейки

Ако лятната ви вила е голяма, може да предпочетете да си закупите и диван (дори разтегателен диван, за да осигурите допълнително настаняване). Диваните са наистина страхотни за летните вили. Те са удобни и създават безкраен комфорт. Тук обърнете внимание на дамаската на диваните. Има различни варианти. Важно е цветът да пасва като цяло на интериора, който следвате. Ако слагате диван в градината е добре той да е с водоустойчиви тъкани. Те са леки и устойчиви на атмосферни влияния.

Пейките са доста добро решение при летните вили. С тях се оформят чудесни външни пространства. Тези от дърво издържат на стихиите и могат да бъдат оставени навън, когато вали.

Маса и масичка

Освен голяма маса вътре във вилата или на двора, то винаги ще имате нужда от една малка масичка за чаша чай или сок. Но първо изберете красива и стилна маса за хранене, която може да е или шестоъгълна, или кръгла. Масата трябва да предразполага към почивка и забавни дейности. Тя винаги може да бъде подходящо декорирана с покривка от лен и ваза с красиви цветя. Дори и е много красиво да се постави стилен свещник. Когато избирате маси и столове, вземете предвид техния цвят. Когато те са в луксозни цветове, то наистина осигурят стил в цялото пространство: както вътре, така и отвън.

Важно уточнение относно избора на мебели

Изборът на форми на мебелите, които ще изглеждат добре в пространството на вашата лятна вила, изисква внимателно планиране. Така ще се увеличи максимално ергономичния им потенциал. Преди да започнете да пазарувате мебели за къщата и двора, помислете добре как ще използвате вашата лятна къща и кой ще ви гостува. Заделете си достатъчно финанси, за да оформите вилата си по неповторим начин. Не купувайте мебели на парче, а мислете за цялостната визия.

Надяваме се, че сте се вдъхновили от споделените идеи за мебели за лятна вила, които разгледахме. Единственото истинско ограничение за вашия стил на лятна къща е вашето въображение!

Сподели: