Лятна занималня привлича ученици в Ценово

Лятна занималня привлича ученици в Ценово

В продължение на два месеца, докато децата са във ваканция, ръководството на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово организира традиционната лятна занималня. Занятията ще се провеждат всеки вторник и сряда. Присъствието не е задължително, а по желание. В заниманията може да се включат и деца, които не са възпитаници на училището, а са на гости при баба и дядо през лятото.

Организаторите са предвидили вторниците да са посветени на изкуство, култура, спорт и занимания с практическа насоченост. Групата за първото занимание беше от десетина деца като две от тях бяха пристигнали от други градове, Малчуганите с ентусиазъм направиха първите си стъпки в кулинарното изкуство. Те замесиха и опекоха соленки и мъфини с локум. По идея на ръководителите в края на кулинарната академия ще се подготви наръчник с изпитани рецепти за вкусни ястия. Докато чакаха да изстинат печивата, учениците се пренесоха в света на Пипи Дългото чорапче. Те не само изгледаха епизод от популярния анимационен филм, но и решиха заплетен казус с имената на героинята. По време на занятията ще се отбележат исторически годишнини и ще се организират екскурзии до забележителности в близки населени места. Предвидено е да се оформят и цветни лехи в двора на училището. Акцентът на заниманията в сряда ще бъде посветен на клуб „Родолюбие“. Участниците ще имат практически занятия по оцеляване, ще се проведат състезания по стрелба. В края на лятната занималня ще се изготви албум с фотоси и текстове за паметниците на територията на общината, ще се опишат традициите и обичаите на местното население.

„Паралелно с игрите и заниманията по интересен и забавен начин не само ще поддържаме знанията на учениците. Ще се опитаме участниците да придобият и практически умения. По този начин ще започнат по-успешно новата учебна година“, сподели Камелия Леонова –директорка на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово.

Лятната занималня ще приключи с фестивал на приятелството.

Сподели: