Маестро Максим Ешкенази за пореден път ще гостува в Русе заедно със своя ученик Укки Сачедина

Маестро Максим Ешкенази за пореден път ще гостува в Русе заедно със своя ученик Укки Сачедина

Маестро Максим Ешкенази за пореден път ще гостува в Русе, този път като педагог, заедно със своя ученик – младия диригент Укки Сачедина!

На 6 юли, сряда, от 19 часа в зала Филхармония оркестърът на Държавна опера – Русе, воден от талантливия американец Укки Сачедина ще изпълни две от подчертано докосващите творби на едни от най-ярките  представители от епохата на Романтизма – Йоханес  Брамс – Симфония №3 и Пьотър Илич Чайковски – Симфония №4.

Държавна опера-Русе се гордее със своето предимство да поддържа изпълнителското качество на своя оркестър на тази висота, която позволява в програмата на оперния театър редовно да присъстват сериозни концертни програми с класически, романтични и модерни симфонични произведения. Тогава оркестърът излиза на концертния подиум като Русенска филхармония – знаков символ на приемствеността в музикалната история на Русе. Тези забележителни изяви правят силно впечатление не само на публиката, но и на световно известни и утвърдени имена в света на класическата музика. В полезрението на диригента и педагога Максим Ешкенази отдавна присъства Оркестърът на Русенската опера. Именно поради това той предпочете с концертната програма, съчетала в себе си Трета симфония на Брамс и Четвърта симфония на Чайковски, да открие безкрайните хоризонти на диригентското майсторство пред своя ученик – младия диригент Укки Сачедина, заедно с майсторите-инструменталисти от русенския симфоничен оркестър. Роденият през 2005 година Укки Сачедина от Лос Анджелис в настоящия момент продължава обучението си по оркестрово дирижиране в Colburn School в класа на Маестро Максим Ешкенази и успоредно с това – в Panula Academy при световно известния диригент Йорма Панула. От 2021  е асистент-диригент на Младежкия и Камерния оркестри на Колбърн.

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com

Сподели: