найден тодоров

Маестро Найден Тодоров: В моя живот Турандот е много специална опера, защото това беше първата ми лична премиера в Русенската опера преди много години!

„В моя живот Турандот е много специална опера, защото това беше първата ми лична премиера в Русенската опера преди много години! Тя винаги ще си остане едно специално събитие, което ме свързва дълбоко с музикалния театър тук… Не само заради моето завръщане с прекрасните солисти, хор и оркестър на Държавна опера – Русе, но и въобще това е един от най-добрите спектакли на това произведение в България!

Спомням си преди години огромните усилия, които положихме заедно с Нина Найденова, със семейство Стойнови, с Боряна Сечанова, да направим един спектакъл, който да бъде на ниво много над националното! Вярвам, че той остана като символ в репертоара на Русенската опера и не случайно много други оперни театри в България искат да го играят. Щастлив съм, че днес мога отново да бъда тук и отново да дирижирам „Турандот“ на русенска сцена“, сподели Маестро Nayden Todorov / Найден Тодоров за екипа на Държавна Опера – Русе / State Opera – Rousse Очакваме ви тази вечер от 19:00 ч. в голямата зала на Доходно здание!

Билети на каса опера и онлайн на www.ruseopera.com

Сподели: