Майката на мотовете Радостина Николова представя книгата си "Шантавия до шия" на 18 май

Майката на мотовете Радостина Николова представи книгата си „Шантавия до шия“

В 20:00 часа, в Библиотечко, в рамките на Нощта на библиотеката, майката на мотовете Радостина Николова представи книгата си „Шантавия до шия“. Романът излиза от печат през 2019 г. Той е първият роман на писателката, която към момента подготвя и неговото продължение.

Предназначен е за деца от 6-12 години. Романът поставя начало на приключенията на близнаците Лина и Нико, чието очертаващо се да бъде скучно лято тотално се преобръща след срещата със съседката им Стефания. Предизвикателството към двамата герои е съвсем ясно – стиска ли им да се изправят лице в лице със Стефания – Шантавѝя, която може (или не може) да превръща хората в зайци, бухали, кози и гъсеници! Към шеметното надлъгване, превърнало се в история за приятелството и заличаването на пропастта между поколенията, се присъединяват и един куц заек, един луд детектив, една шарена коза, един щастлив доктор и много, много смях.


Това е втора книга на писателката за малко по-големи читатели след “Моите красиви рога”. След като през 2018 г. Николова издаде картинна книга за най-малката аудитория – “Кико без крила”, донесла й за трети път награда “Бисерче вълшебно”. Графичните допълнения към текста в книгата са дело на Христина Ефтимова, за която това е дебют в детската литература като илюстратор.
Представянето на книгата се реализира в рамките на проекта „Светлината от книгата“ – иновативни форми в популяризирането на българска детска литература и насърчаване на четенето“ и се финансира от Национален фонд „Култура“.

Сподели: