mcdonalds-drive-thru

Макдоналдс се готви да отвори врати в Гюргево още през тази година

Макдоналдс, световноизвестната марка за бургери, салати, детски менюта и други емблематични продукти, идва в Гюргево, съобщават румънски медии отвъд Дунава.

Изглежда пазарното проучване и покупателната способност на младите хора най-после са убедили концерна да инвестира в окръжния център.

Откакто Макдоналдс се появи в Румъния, и жителите на Гюргево искат да има ресторант от веригата в техния град. Кметът Лучиан Илиеску е този, който се опита да убеди компанията да инвестира в Гюргево, но пазарните проучвания не завършиха добре, в смисъл че бизнесът не се оказа печеливш.

През 2015 г. кметът Николае Барбу също се опита да съдейства за привличането на Макдоналдс в Гюргево, на терена срещу болницата. Отново беше направено пазарно проучване, което се оказа положително, само че съответната земя е на Окръжния съвет, а не е прехвърлена на кметството.

След години чакане, McDonald’s вече се кани да отвори ресторант и в Гюргево. По същество, това ще бъде MC DRIVE с малък ресторант, разположен на B-dul Mihai Viteazul, точно до супермаркет Supeco.

Засега фирмата е подала необходимите документи в компетентните институции, а строителството ще започне след одобрението им. Очаква се това да се случи още тази година.

След Domino’s Pizza и KFC, Макдоналдс е поредна американска верига за бързо хранене, която стъпва в Гюргево.

Сподели: