Малин Орачев треньор Дунав

Малин Орачев: “С „Етър“ се познаваме много добре”

Старши треньорът на ФК “Дунав” Малин Орачев говори пред медиите преди срещата от 8-ия кръг на Първа професионална лига срещу “Етър”. “Драконите” приемат „виолетовите“ в събота, 15 септември от 14.45 часа на Градския стадион в Русе.

“Миналия сезон играхме няколко пъти с „Етър“ и мога да кажа, че и двата отбора се познаваме достатъчно добре, като качества на футболистите, постройка и визия на игра. Така, че едва ли има с какво да се изненадаме. Отборът, който бъде по-психически устойчив в мача, отборът, който допусне по-малко грешки в хода на мача и същевременно се възползва от грешките на противника, той ще спечели мача. Надявам се това да сме ние ”, започна специалистът.

„Работихме доста през двете седмици пауза в шампионата. Ще дадем всичко от нас, което е по възможностите ни за да спечелим този важен за нас двубой“, добави наставникът на “Дунав”.

„Миналата седмица имаше много контузени и болни. Петима от футболистите не тренираха цяла седмица заради вирус. От тази седмица всички тренират нормално и ще мога да разчитам на цялата си група“, продължи Орачев.

„Всеки един отбор, където и да отиде търси точките и победата, защото само това го устройва. За нас вече важна е не само красивата игра, а по-скоро точките. Ние също искаме победата и съм сигурен, че предстоящият мач ще бъде тежък. „Етър“ са добър отбор и в последните мачове влизат във форма. Запазиха почти целия си състав от миналата година, което ще е плюс за тях“, сподели старши треньорът на „Дунав“.

„Не искам въобще да коментирам съдията на предстоящия мач. Надявам се да свири по правилата. Ние си гледаме отбора и нашата игра. Нищо друго не ни интересува“, категоричен бе Малин Орачев.

Той отново засегна и темата за юношите на клуба, част от които взеха участие в контролата с „Локомотив“ (Горна Оряховица) миналата седмица. „На този етап искаме те да видят и да се докоснат до мъжкия футбол. Да усетят, че не е никак лесно. Преходът до мъжкия отбор се достига с много труд. Това беше важно за тях – да се докоснат до първия отбор, да се амбицират да работят още повече и да се развиват“.

Групата за мача предстои да бъде определена тази вечер.

Сподели: