артистисимо деца библиотека

Малката група на театър-школа „Артистисимо“ с премиера в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Русе

Премиерата на „Въпрос на чест“ на детската формация към театър-школа „Артистисимо“ съвпада с откриването на 17 –то издание на „Лятна детска академия 2017“. Автор на пиесата е поетесата – журналист Иглика Пеева, а постановката на проф. Александър Илиев, който години на ред обучава децата от школата. Той е преподава пантомима в САЩ и у нас.

В тази пиеса участват децата от малката група на „Артистисимо“, на възраст от втори до шести клас.

В пиесата „Въпрос на чест“ става въпрос за едно дете, което е излъгало. В тази връзка, то преминава през различни компютърни измерения, за да намери честната дума. По време на търсенето си преминава през различни ситуации, среща интересни герои и така разбира за много житейски ситуации. Случващото се с главния герой му помага  да научи как да се държи по-добре с хората около себе си.

Репликите от направените изводи се произнасят на висок глас и така достигат до събралата се за представлението публика. В залата бяха дошли родители и съученици на невръстните актьори. Тук бяха децата от цялата класна стая „ Журналистика и творческо писане“, както и мнозина от другите класни стаи на „Лятна детска академия 2017“ на фондация „Бистра и Галина“.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"