Маратонът на четенето ще бъде открит на 30 март в РБ "Любен Каравелов"

Маратонът на четенето ще бъде открит на 30 март в РБ „Любен Каравелов“

На 30 март в 11:00 ч. в РБ „Любен Каравелов“ ще бъде открит ежегодният Маратон на четенето (2 – 23 април 2024).

Скъпи читатели, каним ви на една незабравима среща с Графиня Дьо Пипи, която ще ни разкаже приказни истории за доброто, правилното и справедливото. Приказни истории за сладък детски сън ще ни разкаже самата авторка на книгата Петя Ангелова.

По-близко и разбираемо за детето е да кажеш важните неща за него чрез приказка. 11-те авторски приказки са изготвени на научната основа на аналитичната психология на Юнг.
Авторката е потомствен учител, но се развива в друга област. Това обаче не и пречи да е педагог по призвание и да стига с лекота до детската душа.

Петя Ангелова е потомствен учител. И макар отдавна да не е практикувала тази професия и да има счетоводна кантора, в сърцето си е учител. Но защо счетоводител решава да напише терапевтични приказки? И как те стигат до детските градини? На тези въпроси ще ни отговори лично Петя Ангелова.

Инициативата „Маратон на четенето“ стартира през 2011 г. и се провежда ежегодно от 2 април до 23 април. Тя има за цел да насърчи ранното детско четене и интереса към книгите при деца на всякаква възраст. В нея взимат участие известни личности от всички сфери на културния, спортния, обществения и политически живот в страната.

С началото ѝ – 2 април, се отбелязва Международният ден на детската книга и рожденият ден на един от най-обичаните разказвачи на приказки – Ханс Кристиян Андерсен, а с края ѝ – 23 април Световният ден на книгата и аврторското право.

Сподели: