Марина Хохлова: Каня ви тази вечер в зала Филхармония, за да се насладите на музиката от три различни епохи – Барок, Класика и Романтизъм!

Марина Хохлова: Каня ви тази вечер в зала Филхармония, за да се насладите на музиката от три различни епохи – Барок, Класика и Романтизъм!

“За мен е голяма чест да участвам в този изключително чувствен музикален проект като един от солистите на Концерта за две виолончели и като член на Камерния оркестър на Държавна опера – Русе!

Каня ви тази вечер в зала Филхармония, за да се насладите на музиката от три различни епохи – Барок, Класика и Романтизъм!

Всъщност Концертът в сол минор е единственият „двоен” концерт за виолончело на един от най-известните композитори от епохата на Барока – Антонио Вивалди. Този велик италиански композитор е бил и благотворителен деец, и педагог, и преподавател във венецианско сиропиталище за изоставени деца… И тъй като идеята за камерния ни концерт е свързана с темата за духовността, просветата и религията, безспорният избор на диригента Филип Баженов беше да добавим тази творба към програмата!”

Това довери челистката от оркестъра на Русенската опера Марина Хохлова, която ще чуем на сцената в зала Филхармония тази вечер като част от камерния ансамбъл и като солист на Концерта за две виолончели на Антонио Вивалди, заедно с колегата ѝ Петрана Стоянова.

Музикалното събитие е с начален час 19.00, тази вечер в зала Филхармония! Очакваме ви!

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: