Марияна Захариева: Мисля, че това е спектакъл, който ще се гледа приятно

Марияна Захариева: Мисля, че това е спектакъл, който ще се гледа приятно + ВИДЕО

Мисля, че това е спектакъл, който ще се гледа приятно. Върви леко, с интерес. Има хумор, има пантомима, има сериозен балет, каза режисьорът на балета „Зле опазеното момиче“ Марияна Захариева по време на пресконференция днес. Премиерата ще бъде в петък вечерта в зала „Опера“.

Това стана в присъствието на директора на Държавна опера – Русе Иван Кюркчиев и почти целия постановъчен екип, както и на балетната трупа. От доста време тя не е била режисьор на балетна постановка, а досега е била предимно в ролята на репетитор на повечето спектакли. За мен беше удоволствие да работя с колегите си, които ми помогнаха и не ме оставиха. Това е един спектакъл, който трябва да възприемеш, да го покажеш, да го възпроизведеш. Те всички бяха много съпричастни и бяха „вътре“ в спектакъла. Г-жа Захариева сподели, че е щастлива да работи с Весела Василева.

По думите и, спектакълът е класически и няма особени изненади. За разлика от останалите „сериозни“ спектакли, поставени в последните месеци, като „Лебедово езеро“, „Спящата красавица“, „Лешникотрошачката“, „Жизел“, той има своя хумор и своя театър, който отдавна не е правен.

Сценографията е дело на Иван Токаджиев, който заяви, че ръководството на Русенската опера прави чудеса в трудно време, осъществявайки сериозни спектакли.

Художественият ръководител на балетната трупа Весела Василева обясни, че балетът е за деца и възрастни. На сцената ще излязат български, италиански и японски балетисти. В образа на Марцелина ще се превъплъти Михаил Дамянов.

За първи път ми се налага да играя женска роля. Смятам, че ще се справя. Всички се забавляваме по време на репетициите„, обясни Дамянов.

Сподели:

Още новини от деня