мария неделчева

Мария Неделчева, президент, основател и главен треньор на СК Калагия, представи българското ушу в международна онлайн среща Китай – Източна Европа

Мария Неделчева, президент, основател и главен треньор на СК Калагия, беше поканена от организаторите от Китай да представи българското ушу чрез богатото съдържание и многостранна дейност на Асоциация Калагия на Международна онлайн среща Китай – Централна и Източна Европа – 28.02.2023 г.

Тя сподели:

„Събитието премина изключително вълнуващо! Още с първите кадри от излъчването бяхме респектирани и развълнувани. Не бяхме очаквали такъв мащаб и важност на събитието! От цялата информация, която имахме предварително, ние си представяхме обикновена среща онлайн на групи по ушу към училища от Европа с китайски спортни майстори. Каква приятна изненада – беше точно обратното: с участието на известни китайски традиционни! майстори! Знаете каква е огромната разлика!

Събитието беше с перфектна организация от страна на Китай. Изключително респектиращ протокол и мащаб. От китайска страна на събитието присъстваха представители на държавната администрация, кметът на града – домакин и традиционни майстори по ушу.

Участниците бяха: от Европа – 14 държави, от Китай – няколко известни традиционни школи-центрове, гости и от американския континент.

Всеки участник-школа се представи чрез кратка реч на своя главен учител на школата и чрез кратък клип, представящ постиженията на школата /Асоциацията/.“

Асоциация Калагия беше представена чрез речта на Мария Неделчева – прочети на български език тук. Също така бе представен клип, за който Асоциацията получава специални поздравления от китайското посолство в България:

Ето и видео от Китай за събитието: линк

Сподели: