Мартин Василев от ВС ,,Слънчеви ноти’’ с нови призови места от международни конкурси

Мартин Василев от ВС ,,Слънчеви ноти’’ с нови призови места от международни конкурси

Мартин Василев от Вокално студио „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова се завърна с поредни призови отличия от международни певчески конкурси.

Той взе участие в двата конкурса „Европа Молода 2020“ и „Европа Молода – фольк стиль“, които се проведоха в Киев. Певците в тях бяха разпределени в 5 вокални категории и 5 възрастови групи.  Международното жури имаше за задача да оценява таланти от 24 различни държави, сред които Украйна, Румъния, България, САЩ, Грузия, Южна Корея, Италия, Русия, Перу, Тайланд, Литва, Латвия, Испания, Пуерто Рико, Босна, Молдова, Израел, Естония, Сърбия, Хърватия, Беларус и Казахстан. И в двата конкурса то присъди на седемгодишния Мартин от Русе 3-то място в направление фолклор в 1-ва възрастова група с песента „Залюбила ѝ малка мома“.

Сред тазгодишните успехи на първокласника от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ е и поканата за участие в Международния конкурс „Pearl Festival International” (Фестивал на перлите), който ще се проведе в Ню Йорк през март, 2021г.

Тази есен Мартин Василев взе 3-то място и номинация „Изгряваща звезда“ в първото онлайн издание на Международния конкурс за млади поп и рок изпълнители „Сребърна Янтра“. Там журито с председател Силвия Кацарова даде своите оценки на 260 таланта от 28 държави.

Сподели: