Мартин Василев oт ВС ,,Слънчеви ноти‘‘ с нови призови места от международни фестивали

Мартин Василев oт ВС ,,Слънчеви ноти‘‘ с нови призови места от международни фестивали

Първо място за майсторство и съвършенство спечели 8-годишният Мартин Василев от русенското вокално студио „Слънчеви ноти“ на Международния фестивал на изкуствата „Морско конче“ – Обзор. В него взеха участие над 360 представители от България, Украйна, Молдова, Естония, Македония. Младият русенец получи и индивидуалната специална награда на кметство Обзор.

На XXXI Mеждународен фестивал на изкуствата ,,Утринна звезда“ той извоюва още едно първо място за ,,Естрадно и популярно пеене‘‘ и второ място в  категорията ,,Фолклорно пеене‘‘. Събитието е секция на Международния танцов комитет ЮНЕСКО и се проведе  онлайн. 

Възпитаникът на „Слънчеви ноти“ се представи с песните  ,,Междучасие‘‘, ,,Залюбила малка мома‘‘ и  ,,Oh, darling’’.

В края на юни певецът бе отличен и с трето място от XIV-ия конкурс за млади поп изпълнители „Морско конче“ във Варна. Председател на авторитетното жури бе маестро Нелко  Коларов – диригент на Варненския симфоничен оркестър и композитор, а членове – композиторът и продуцент Доно Цветков и Християна Дънкова, вокален педагог и изпълнител. Организатори на събитието бяха Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Варна, Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, Варна.

Сподели: