Масаки Такада за Митхад паша в балета "Калиопа": Ролята е голямо предизвикателство за мен и трябва да работя здраво върху образа, за да го представя достоверно

Масаки Такада за Митхад паша в балета „Калиопа“: Ролята е голямо предизвикателство за мен и трябва да работя здраво върху образа, за да го представя достоверно

“Моят герой Мидхат паша е силен и могъщ, сериозен човек. Честно казано подобни черти не са близки до мен, защото по-скоро съм земен и мек човек, без амбиции за власт и надмощие. Точно това прави ролята голямо предизвикателство за мен и трябва да работя здраво върху образа, за да го представя достоверно.

Уважавам и ценя подхода на господин Уралски в неговата работа, защото той се интересува от мнението на танцьора. Ако има някакво ново движение, примерно повдигане или поддържане на партньора ми Станислава Караджова, той винаги ме пита как се чувствам и дали ми е удобнa неговата концепция…. Което е наистина мило и приятно! Ние всички се учим от него…Чувствам се щастлив да работя с професионалист от такава величина!

С моята партньорка на сцената в балета “Калиопа” Станислава Караджова съм танцувал толкова много време… Наистина ѝ вярвам и ми е приятно да работя върху нови творби именно с талантлива балерина като нея.

Относно историята, която пресъздаваме на сцената – Калиопа не може да спре чувствата си, макар и да знае, че те са забранени. Мисля, че тя е честна със себе си и ако бях на нейно място, щях да постъпя точно като нея. Защото е много по-добре да следваш сърцето си, отколкото да лъжеш себе си.”, сподели премиер балетистът на Русенската опера Масаки Такада за ролята му като Мидхат паша във втората премиера на балета “Калиопа”, която ще се състои на 2 април, вторник, от 19 часа в Доходно здание!

Сподели: