канабис

Масирана полицейска операция срещу незаконното производство, съхранение и разпространение на наркотици проведоха служители на ОДМВР – Русе

Полицейската спецоперация е осъществена под надзора на Окръжна прокуратура град Русе, от служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР Русе, като действията по противодействие разпространението на наркотици, са реализирани миналата седмица на територията на област Русе, Варна и Велико Търново.

В хода на извършените полицейски и процесуално-следствени действия са направени огледи, претърсвания и изземвания в 13 имота и 9 моторни превозни средства, а 9 души са задържани. Документирано е, че лицата са се занимавали с транспорт на наркотични вещества от Варна към Русе, както и към други градове в страната. В рамките на операцията са били намерени и иззети 950 грама марихуана, 550 грама метамфетамин, 15 големи растения канабис

с височина около 150 см, 33 броя малки растения канабис, множество мобилни телефони и компютри, използвани за комуникацията между лицата, както и близо 80 000 лева.

Три от лицата са привлечени в качеството им на обвиняеми и са задържани с определение на съда – с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава, под прякото наблюдение и ръководство от страна на прокуратурата, продължава изясняването и на съпричастността на други лица към въпросните незаконни деяния, свързани с наркотици.

Сподели: