графити

Мащабно графити пано ще краси тийн зона в Библиотеката

Младежката зона в Библиотеката е вече в процес на реализация. Мащабно близо 10 метрово графити пано ще краси скоро специално обособената тийн зона. Автор и изпълнител на художествения проект е графити артистът Георги Белчев. Художникът изпраща пъстро послание към младите и ги предизвиква да посещават по-често културния институт като място за срещи, изкуство и култура. Провокира ги да се развиват и усъвършенстват непрекъснато, да не се страхуват да изразяват себе си.

Кой е Георги Белчев? Той е роден в Русе. Може да го откриете и с артистичния псевдоним FIREBIRT. Започва да се занимава с рисуване от 5-годишен и продължава и до днес. Завършил НУИ „Проф. В. Стоянов“ Русе – изобразително изкуство и Академия за изящни изкуства във Валенсия, Испания, с повече от 10 години опит в Стийт Арт изкуството. Негови графити красят стени най-вече в Испания, където артистът остава да живее, след като завършва образованието си. През последните четири години той се завръща в родния си град. 

Графити паното се осъществява по проект „Графити на светло“ на Сдружение „Културни пространства“, в партньорство с Регионалната библиотека и се финансира по програма „Култура“,  Община Русе – Малки творчески проекти.

Сподели: