МГ „Баба Тонка“ изпраща един от най-успешните си випуски

На 157-та година от съществуването си МГ „Баба Тонка“ пожела „На добър час!“ на Випуск 2021. Той е един от най-успешните випуски в последното десетилетие. Сред 127-те зрелостници има петима лауреати от националните олимпиади по информатика, ИТ, лингвистика. Единадесет са отличените с плакети за високи заслуги в областта на математиката, информатиката, информационните технологии, физиката и астрономията, роботиката, лингвистиката, английския език и спорта. 20 от 127-ната абитуриенти са с успех над 5,90. 79 са учениците, които завършват средното си образование с отличен успех.

Държавните зрелостни изпити донесоха на Випуск 2021 среден успех 5,19 по български език и литература при среден за страната 4,14. Средният успех от II и III ДЗИ е 5,55 при среден за страната 4,87. 21 от оценките от ДЗИ са отличен /6,00/. Те са от ДЗИ по математика, биология и ЗО, АЕ, физика, философски цикъл; 5,98 е най-високата оценка от ДЗИ по български език и литература. Средният успех от положените държавни зрелостни изпити е 5,37 а средният успех от дипломите – 5,54.

Труден бе изборът на Първенеца на Випуск 2021. Много от зрелостниците заслужават това отличие не само заради постигнатите високи резултати в учебната си дейност, а и заради активното участие в национални и международни състезания и олимпиади. Виктор Кожухаров бе избран сред съучениците си заради високите си постижения в областта на математиката, информатиката и лингвистиката.

Въпреки че последните две учебните години на випуска преминаха предимно в обучение в електронна среда, учениците доказаха, че са съзнателни и отговорни към образованието си, към авторитета на гимназията, както и към стремежите си да се обучават в най-добрите висши училища в страната и в чужбина.

Випуск 2021 оставя след себе си светла диря, която дълго ще се помни и ще служи за пример на останалите ученици. Педагогическият колектив на МГ „Баба Тонка“ пожелава на своите пораснали момичета и момчета успешна реализация в избраните професионални области! Сбъдвайте мечтите си и мечтайте нови! Бъдете добри хора и достойни българи, където и да сте по света! Върнете се в родния град, за да работите за българското утре!

Сподели: