математическа гимназия русе мг

МГ „Баба Тонка“ с награди за предприемчиво и иновативно училище на България за 2018 – 2019 година

През настоящата 2019 г. Световната организация на Джуниър Ачийвмънт чества своя 100 годишен юбилей. В рамките на честванията през настоящата учебна година Джуниър Ачийвмънт България обяви конкурса „Предприемчиво и иновативно училище“ на Република България за учебната 2018 – 2019 г. Той е национална инициатива, насочена към всички училища в страната и цели да отличи онези от тях, които са положили най-много усилия и постигнали най-високи резултати в преподаването на предприемачество и изграждането на предприемачески начин на мислене и поведение в младите хора в страната!

Русенската математическа гимназия спечели две от трите категории:

• Категория 1. „Предприемчиво училище“ на Република България за 2018-2019 г.

Селекцията на участници в категорията се провежда в рамките на инициативатa на JA Европа – The Entrepreneurial School (TES Awards). Всяка държава отличава по едно училище, на което се присъжда званието „Предприемчиво училище“ по време на специална церемония (TES Awards Ceremony 2019) по време на Европейката седмица на професионaлните умения, гр. Хелсинки, Финландия.

• Категория 3. „Училище на 21. век“

Третата категория в конкурса е насочена към училища, които работят по програма „Учебна компания“ и чиито апликации са оценени с 80 и повече процента от максимално възможния брой точки (т.е. 800 и повече точки). МГ“Баба Тонка“ получи специалния знак на Джуниър Ачийвмънт България – паспорт „Училище на 21. век“. Това ще даде възможност на гимназията с гордост да използва логото Future Class Pass, за да презентира постигнатите високи резултати в предприемаческото образование и неговото съответствие със стандартите за качество на световно утвърдената образователна мрежа на Джуниър Ачийвмънт.

Плакет за „Предприемчиво училище“ на Република България за 2018-2019 г. и специален знак – паспорт „Училище на 21. век“ получи Нели Тихомирова, ръководител на клуба по предприемачество “Успешните хора” към МГ “ Баба Тонка”, Русе на единадесетия младежки предприемачески форум „Изгряващи звезди“ 2019.

Сподели:

Още новини от деня