МД „Елиас Канети“ и Гьоте институт представят "Дунавски залез" на 29 юни

МД „Елиас Канети“ и Гьоте институт представят „Дунавски залез“ на 29 юни

МД „Елиас Канети“ и Гьоте институт представят „Дунавски залез“ на 29 юни от 10 часа на сцената на кея между двете детски площадки. Входът е свободен.

Със специално подготвен концерт слагаме финал на Международния ден на р. Дунав. Ще слушаме„2 Mеn Orchestra„. Това е  проект на двама „екзотични“ музиканти: Николай Иванов-ОМ – клавишни, китара, вокал, флейти, композиции, и Петър ЙордановБЪНИ от група „Оратница“ – всевъзможни ударни инструменти.

Музиката, която творят двамата заедно, е синтез от стилове (Джаз, Етно, Амбиент, Електронни стилове, Сакрална и Езотерична  музика) с акцент върху вибрацията на отделния звук. Темите са предимно от филмовата музика, композирана от Николай Иванов, а концертите им са характерни с дълбока вибрационна, изобразителна и красива музикална тъкан с много тембрални цветове от различните инструменти. Гост на дуото за случая ще бъде  Маркус Ръст от Германия – тромпет, флюгелхорн. Той импровизира в стилистиките между джаз, етно, фюжън и съвременни стилове с различни групи, като в последните години  работи интензивно с групата Masaa. Носител е на множество награди.

 Николай Иванов е автор на музиката на над 50 филма, участник в многобройни проекти в Европа, Азия, Далечния Изток, Африка, Арабския свят. Носител е на много награди за филмова музика между които „Златен кон на Леонардо” Милано, Най- добра филмова музика(Лос Анжелис индипендънт филм фест), Най-добър Саундтрак (Лисабон 2017) и годишната награда на Лисабон Филм Фестивал. През 1996 заедно с група актьори и още четирима музиканти  участва в осъществяванета на най- високия концерт в света – на връх Калапатар 5350м. под Еверест, регистриран в Гинес.

  Петър Йорданов свири на кахон, хенг дръм, джембе, дарбука, тъпан и др. Заедно с група „Оратница“ е обиколил повечето световни фестивали и музицира в Европа, Азия, Далечния Изток.

Тримата ще подарят на русенци „Дунавски Залез“, в който по-голямата част от  пиесите са специално подбрани и аранжирани за този проект. На брега на реката, в най-естествената среда, музикантите ще пресъздават мощната вибрация на водата и хармонията на природата.

ВАЖНО!  Ако времето е дъждовно, концертът се мести в Дом Канети на бул. „Славянски“ 12.

Сподели: