еко маркировка пътеки планина

„Мегахим“ дари бои за освежаване на туристическа маркировка

СТПД „Академик“ – Русе изрази своята благодарност и академична признателност към ръководството на русенската компания „Мегахим“ АД. Фирмата предостави безвъзмездно бои по цветове и в количества, необходими за цялостно освежаване на лентовата маркировка и тръбите на стълбовете по маршрут Е3 от прохода Троян – Кърнаре до Каменната порта под връх Вежен и от 7-те изходни пунктове до хижите „Ехо“ и „Козя стена“.

Изпълнението вече започна и ще продължи по график от екипи на клубовете и групите на Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ – Русе и хижарите на двете билни хижи по всички 11 маршрута в тази част на планината.

Работата се извършва при спазване на задължителни условия, разписани в съгласувателно писмо на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“.

За отбелязване е, че при изпълнение на маркировъчните дейности съдействие ще окажат туристическите дружества „Вежен“ – Тетевен и „Балканска звезда“ – с. Чифлик, както и хижарите на стопанисваните от двете дружества, съответно хижа „Вежен“ и хижа „Хайдушка песен“.

Сподели:

Още новини от деня