„Медика“ дава добър пример с „Да изчистим България заедно“

„Медика“ дава добър пример с „Да изчистим България заедно“

Лечебни заведения „Медика“ за втора поредна година се присъединиха като партньори към кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно”. На Световния ден на почистването /14-ти септември/ лечебните заведения събраха екип от над 65 доброволци. За тях ръководството подсигури всички необходими материали за почистването и поощрения – тениска с логото на кампанията и сандвич. За най-малките участници имаше подарък – изненада – посещение на прожекция на детски филм.

Участието на медиците в най-мащабната кампания по почистване е апел и към останалите граждани за поддържане на чиста и безопасна заобикаляща среда за цялото общество. Отборът  на „Медика“ събраха 55 чувала с боклук, предимно от фасове, пластмасови бутилки и чаши. В гр. Русе почисти терените около блок „Енергетик“, блок „Мура“, ЧДГ „Дъга-Русе“, спирката на Шивашка фирма „Бордо“ и бившия Учителски корпус. Жителите на ж.к. „Здравец – Изток“ споделиха, че в района липсват достатъчно кошчета за боклук. В с. Нареченски бани почистени бяха терените около Балнеокомплекс „Медика – Наречен“, източния скат и част от брега на р. Чая.

С цел подобряване на заобикалящата среда в началото на месец септември доц. д-р Кирил Панайотов – управител и Алисе Муртезова – административен директор на Лечебни заведения „Медика“ обявиха намеренията си за реконструкция на зеления парк западно от болницата. В проекта е заложено и поставяне на кошчета за смет около лечебното заведение, което е предпоставка за по-чиста и приветлива околна среда.

Сподели: