„Медика Кор” продължава кампанията за безплатни кардиологични прегледи и през месец декември

„Медика Кор” продължава кампанията за безплатни кардиологични прегледи и през месец декември

Поради големия интерес към кампанията за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания на СБАЛК „Медика Кор“, специалистите ще преглеждат безплатно и на 4-ти декември 2021 г. /събота/.

Инициативата цели превенция и подобряване на здравето на жителите на Русенска и съседните области. През зимата контролът на кръвното налягане при повечето пациенти е влошен, което може да доведе до по-чести хипертонични кризи. При спадане на температурите, кръвоносните съдове се свиват. През студените месеци зачестяват и стенокардните оплаквания, като проява на исхемичната болест на сърцето, при която се изпитва силна болка в гърдите.

Своевременният преглед при специалист помага за ранната диагностика и предотвратява усложненията, които могат да настъпят от кардиологичните заболявания, които са водеща причина за смъртност в световен мащаб. Препоръчително е мъжете на възраст над 45 и жените на възраст над 50 години да се консултират с кардиолог поне веднъж годишно, а при завишен рисков профил и по-често. Пациентите с вече преживени сърдечни и/или периферни интервенции трябва да посещават специалист при първи симптоми на обостряне на водещото заболяване.

Прегледите ще се осъществят безплатно в диагностично-консултативния блок в сградата на болница „МЕДИКА РУСЕ” на адрес гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. Рига №35 на 04.12.2021 г. /събота/. Записването се извършва предварително на тел. 0884 460 102 в работните дни между 08:00 и 17:30 часа. Желателно е пациентите с поставена диагноза да носят цялата налична медицинска документация.

Сподели: