МЕДИКА продължава и през месец февруари кампанията за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

МЕДИКА продължава и през месец февруари кампанията за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

С цел подобряване на здравето на жителите на Русенска и съседните области, Лечебни заведения „МЕДИКА“ организират поредица разнообразни скринингови кампании.В графика за месец февруари 2024 г. са предвидени съботни прегледи от кардиолози на 10 и 24.02.2024 г. и от съдови хирурзи на 24.02.2024 г. Ранната диагностика и предприемането на своевременни мерки са основна предпоставка за добрите резултати при лечение. Не е нужно хората да изчакват до настъпване на сърдечно или съдово заболяване, за да посетят специалист. Симптоми за сърдечни заболявания могат да бъдат:

– Болка в гърдите;

– Затруднено дишане;

– Отоци и задържане на течности;

– Сърцебиене;

– Лесна умора.

Знаци за възможно поражение по вените и артериите могат да бъдат също слабост и болки в мускулите на краката при движение, подуване на крайниците, поява на трудно зарастващи рани.

За да се възползват от скрининговата кампания на „МЕДИКА“, пациентите не е необходимо да носят направление за специалист. Нужно е само предварително записване на тел. ‎082 830 230, който ще бъде на разположение в работните дни от 8:00 до 18:00 часа.

Прегледите ще бъдат извършени в Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ №35. Желателно е пациентите с вече поставена диагноза да носят цялата налична медицинска документация.

Сподели: