„Медика“ с много извънредни мерки във връзка с COVID-19

„Медика“ с нови дарения за COVID-19

Екипът на Лечебни заветния „Медика“ благодари за активното гражданско съзнание и оказаната помощ на дарителите, предоставили финансови средства и защитни материали за работа, в условията на разпространяващата се инфекция от коронавирус в България.

През тази седмица  по дарителската сметка на УМБАЛ „Медика Русе“ са постъпили средства от:

  • Фирма „Метика-2000“ ООД
  • Фирма „Астер Русе“ ЕООД
  • Г-жа Луиза Попова
  • Г-н Димитър Роглинов

Наред с това г-н Бедрос Пехливанян е дарил финансови средства за целево закупуване на бързи тестове за COVID-19.

Защитни облекла от най-висок клас за работа в специализираното отделение за лечение на COVID-19 са получени от г-н Пламен Бобоков. От „ТТ-Маркет“ са подсигурили шлемове за специалисти от ДКЦ-2 за защита при работата в доболничната помощ. След предоставените предпазни средства, миналата седмица, рекламна агенция „Крис Дизайн“ е направила повторно, по-голямо дарение, за УМБАЛ „Медика Русе“ от 100 медицински шлема. Русенската фирма „МИК-БГ“ е дарила на болницата 2000 текстилни маски. По-рано лечебното заведение е получило предпазни маски и от фирмите: „Рене Марияне“, „Роси фешън“ и сватбена агенция „Луксевент“.

Екипът на Лечебни заведения „Медика“ благодари на всички добродетели, отворили сърцата и душите си в полза на хората. Чрез получените дарения специалистите, работещи на първа линия, ще се чувстват по-спокойни и ще могат по-безопасно да изпълняват служебните си задължения. Пандемията е изпитание и за обществото. От солидарността и морала зависи, всички да се включат в борбата с общата заплаха. От полза в днешни дни е хората да си останат по домовете и да бъдат по-предпазливи, когато излизат по наложителни причини.

Сподели:

Още новини от деня