Медицинска сестра от Съдова хирургия на УМБАЛ „Медика Русе“ с награда от конкурс, посветен на Празника на любовта и виното

Медицинска сестра от Съдова хирургия на УМБАЛ „Медика Русе“ с награда от конкурс, посветен на Празника на любовта и виното

Голяма част от най-ценното в „Медика“ – екипът, освен сърце в работата си, влага цялата си душа в различни творчески изяви.

Медицинска сестра от Съдова хирургия на УМБАЛ „Медика Русе“ с награда от конкурс, посветен на Празника на любовта и виното.

На Празника на любовта и виното медицинската сестра Йозлем Мехмед от отделение по Съдова хирургия спечели първо място в конкурс на тема „14 февруари – Опиянение на сърцето, омая на ума“, организиран от Университетската библиотека на РУ „Ангел Кънчев“, със своя разказ „Любов на глътки, вино на един дъх“.

Йозлем Мехмед пише още от ученическите си години. За нея това е хоби, което я разтоварва от напрегнатото ежедневие на операционна сестра. Участвала е в много конкурси до сега, има редица награди. В момента работи над роман със заглавие „В пламъци“, също с любовна тематика. Йозлем Мехмед е убедена, че любовта е силен стимул и трябва да я показваме на любимите си хора ежедневно.

Преди да стане официална част от екипа на отделението по Съдова хирургия на УМБАЛ „Медика Русе“, 24-годишната медицинска сестра е била стажантка в същата болница. Споделя, че е избрала тази професия, защото е почувствала, че това е нейното призвание. Харесва й, че може да помага на пациентите не само чрез професионалните си умения, но и чрез емпатията, която проявява към тях.

Сподели: