"Виковете на Париж" привлякоха многобройна публика в първия ден на Международния фестивал "Живи статуи 2018" + ВИДЕО

Международен фестивал на живите статуи ще се състои от 20 до 23 юни включително в Русе

Международен фестивал на живите статуи ще се състои от 20 до 23 юни включително в Русе. Това съобщи директорът на Русенския театър Орлин Дяков, който е основен организатор.

В четиридневната програма ще се включат 24 актьори от румънския театър „Маска“ в Букурещ, които ще представят новия си проект „Историята на танца“ чрез 12 мини спектакъла.

Във фестивала участват и 10 артисти от Португалия, Украйна, Франция и България, обединени в международния проект „Living Statues Project“. Те ще представят спектакъла „Аз, ти и другите“ – композиция от живи статуи с много силен визуален ефект, които разиграват ситуации от ежедневието.

Фестивалът ще бъде закрит със средновековния огнен спектакъл „Пробуждане“ на уличните артисти от българското огнено трио „Палячи“.

„Живи статуи“ е идеална форма на общение между изкуство и публика, защото няма никаква комерсиалност“, заяви Орлин Дяков.
В два от дните – на 20 и 23 юни, фестивалът ще бъде на площад „Свобода“, а на 21 и 22 юни – на площад „Батенберг“, пред сградата на Регионалния исторически музей.

Ще бъде подредена и ретроспективна изложба с фотографии, видеоматериали и плакати от гостуването през последните четири години на „Живите статуи“ в Русе.

Фестивалът се организира от Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе с финансовата подкрепа на общината и на Министерството на културата.

/Източник – БТА/

Сподели:

Още новини от деня