Националният празник 1 декември ще бъде честван тържествено в Гюргево

Международен фестивал по гимнастика “Дунавска перла“се провежда в Русе – ВИДЕО

За дванадесета поредна година на 30 ноември и 1 декември, събота и неделя, в гр. Русе ще се проведе Международен фестивал по гимнастика “Дунавска перла“, с организатори Клуб по спортна и художествена гимнастика “АКРО“ – Русе и Акробатичен клуб “Локомотив Русе“, с подкрепата на Община Русе и любезното домакинство за четвърти път на “ОЗК Арена Русе”.

И тази година форматът на фестивала ще бъде уникален в световен мащаб, тъй като отново в рамките на едно събитие ще бъдат обединени 4 различни гимнастически спорта – художествена гимнастика, спортна гимнастика, спортна акробатика и масова гимнастика. Участие ще вземат близо 300 деца, младежи и девойки на възраст от 6 до 19 години от Уелс, Гърция, Украйна, Молдова, Румъния, Хърватска,Финландия, Полша и над 20 клуба от България.

За трите години на провеждане на събитието в “ОЗК Арена Русе” фестивалът е бил наблюдаван от средно 1 000 зрители на живо в залата за двата състезателни дни. През миналата година беше осигурено и онлайн излъчване чрез платформата Фейсбук, което даде възможност на още около 800 зрители да бъдат съпричастни към този празник на гимнастическите спортове.

Тази година един от талисманите ни няма да бъде с нас, тъй като отскоро Сиси вече е горда кака на бебе Илея! Нейните родители – Силвия Митева и Илия Янев посрещнаха втората си дъщеря в началото на месец ноември тази година.

Сподели:

Още новини от деня