Международен фестивал по гимнастика "Дунавска перла" се провежда днес и утре в зала "Арена Монбат"

Международен фестивал по гимнастика „Дунавска перла“ се провежда днес и утре в зала „Арена Монбат“

Днес се състоя официалното откриване на 11-тото издание на Международния фестивал по гимнастика за деца, девойки и юноши „Дунавска перла“, който се провежда на 17-ти и 18-ти ноември в „Монбат Арена“.

Сред присъстващите на събитието бяха инж. Димитър Наков – заместник-кмет по устройство на територията в Община Русе, Димитър Митев – председател на спортен клуб „АКРО“, старши треньорът Силвия Митева и други.

Инж. Димитър Наков откри фестивала, като изрази своята признателност към организаторите, треньорите, спонсорите и участниците. „Фестивал, който за 11-та поредна година събира най-добрите деца не само от България, а и от много страни в Европа.“, каза инж. Наков.

Той пожела на всички участници да дадат най-доброто от себе си, да се наслаждават на спортните си изяви, да копират най-доброто от другите, защото всички са бъдещите шампиони.

В знак на признателност, от името на СК „АКРО“, инж. Наков получи почетен диплом за безрезервната подкрепа, оказвана за осъществяването на фестивала през годините от Община Русе.

Инж. Димитър Наков награди и победителите в различните категории. Уникалното във фестивала тази година е това, че участие ще вземат и ветерани (30+).

За първи път състезанието се провежда на два етапа – първият се състоя на 10 и 11 ноември. Участие взеха състезатели по акробатика от 4 възрастови групи от 5 държави и 19 клуба от България.

Тази седмица се провеждат състезанията по художествена, спортна и масова гимнастика. Освен съществуващите 3 приза, журито е подготвило като изненада 4 нови.


/снимки – СК „Акро“ – Русе/

Сподели: