Народният представител Пламен Нунев откри фолклорния фестивал „От Дунав до Балкана“

Международен фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана“ 2021 г. се отменя

Уважаеми дами и господа,

Уведомяваме Ви, че със Заповед на Кмета на Община Борово Международен фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана“ 2021 г. се отменя.

Скъпи приятели и почитатели на МФФ „От Дунав до Балкана“,

За нас организаторите е въпрос на чест да съобщим, че въпреки епидемичната обстановка за участие на сцената на фестивала са записани 143 колектива, над 1000 участници от 14 области на България и над 60 населени места.

За онлайн участие за записани над 100 индивидуални изпълнители и колективи от България, Румъния, Турция, Сърбия, Кипър, Франция, Испания, Гърция. Фестивалната програма беше планирана за 20 астрономически часа, разположена в два поредни дни. И един ден за журиране на онлайн участията.

Изказваме искрена благодарност към всички Вас, които проявихте интерес и ни се доверихте!

Вие сте истински българи, пазители на традицията и на българщината!

До нови срещи!

Ние не се отказваме, ще продължим напред въпреки обстоятелствата! Нека си пожелаем здраве, нови творчески успехи, щастие и любов!

Почит и адмирации за нашите партньори и съмишленици! – доброволците, които заявиха желание да работят за фестивала; ТК „Боровски ритми“, ДТС „Искрици“, ЖПГ „Боровчанки“,които неуморно репетираха за концертната част по време на събитията и подготвиха нови танци и песни; Пенсионерските клубове, които се подготвяха за участието си и за приготвянето на традиционният сватбен сладък булгур; на Агенция „Генезис“ с ръководител Петя Маринова и екип, осигуряващи ни комфорт на звука, светлината и провеждането на събитието; на Фотографската фирма – Нуцов за лоялността; на фирмите, които ни помогнаха за изготвянето на рекламните материали, отпечатването на дипляни, грамоти, дипломи, винили, трансперанти за украса на сцената, купи, медали и др. ; на читалищата в община Борово; на всички, които имаха готовност да ни помогнат в организацията; на медицинските специалисти; на членовете на журито – Искра Тодорова, Илияна Найденова, Цецко Колев и Петя Маринова и всички приятели и почитатели! Благодарим и на всички боровски жители за обичта и подкрепата, за доброволният труд, който полагат за издигане авторитета на МФФ „От Дунав до Балкана“

Вие сте в сърцата ни!

Имахме готовността да проведем едно уникално събитие, за да въздигнем духа на всички хора, да зарадваме жителите и гостите на гр. Борово!

С уважение,

Мариана Минева – Председател на НЧ „Искра 1898“ гр. Борово

На 26. 08. 2021 г. ще публикуваме възможните варианти за онлайн участие на колективите, които имаха желание да участват на живо на сцената на фестивала.

сн. Архив

Сподели: