интернет таблет компютър

Международният ден за безопасен интернет тази година е с мотото „Общувай разумно в интернет!“

Международният ден за безопасен интернет се провежда през  месец  февруари всяка година и има за цел да насърчи безопасно и отговорно използване на онлайн технологиите и мобилните устройства от децата и младите  xopa. Мотото  на кампанията на ДАЗД е „Общувай разумно в интернет!“, а акцентът е поставен върху дигитално-медийната грамотност на младите xopa и безопасното общуване в интернет.

На интернет страницата на ДАЗД, https://sacp.government.bg, в рубриката „Децата в информационното общество“ е публикувана информация и линк към приложението “Protect Your Kid” (http://protectyourkid.bg/). Приложението е създадено на български език за Андроид телефони и таблети и позволява на родителите да контролират времето, което детето им прекарва в социалните мрежи, както и да ограничават достъпа до неподходящо онлайн съдържание. То съдържа GPS функция, посредством която родителят може да се информира за местоположението на своето дете по всяко време.

В същата рубрика е публикувана и полезна информация как родителите могат да упражнят контрол върху съдържанието, до което децата им достъпват в интернет. Линк към  интернет страницата на Центъра за безопасен интернет, https://www.safenet.bg/bg/risks, препраща към информация за основните рискове и опасности за децата в интернет и как можем да им се противопоставим.

Сподели:

Още новини от деня