мажоретен фестивал Русе - Ритъм Марш

Международният младежки мажоретен фестивал „Русе – Ритъм & Марш“ събра за трета година в Русе мажоретни състави от цялата страна и от Румъния

Международният младежки мажоретен фестивал „Русе – Ритъм & Марш“ събра за трета година в Русе мажоретни състави от цялата страна и от Румъния. Близо 450 мажоретки дефилираха днес по ул. „Александровска“ в първия фестивален ден, изпълнявайки парадни композиции. Атрактивното шествие завърши на площад „Свобода“ пред Съдебната палата, където се състоя официалното откриване на фестивала.

С приветствие се включи заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, който пожела успех на участниците и връчи наградите за най-малките децата от Детските градини в Русе.

мажоретен фестивал Русе - Ритъм Марш1

Директорът на дирекция „Култура и образование” Ирена Петрова също отправи приветствие.

„Русе – Ритъм & Марш“ ще продължи с представяне на художествени мажоретни композиции на утре, 21 април, от 11:00 часа на импровизирана сцена и обособено със столове място за зрителите на площада пред Търговски комплекс „Дунав“. Във третото издание на фестивала участват състави от Разград, Плевен, Кнежа, София, Казичене, Шумен, Правец, Бургас, Добрич и Румъния.

мажоретен фестивал Русе - Ритъм Марш2

От 13:00 часа в неделя започва церемонията по награждаването и заключителната програма за закриване на фестивала. Международният младежки мажоретен фестивал „Русе – Ритъм & Марш“ се организира от Община Русе и Общински младежки дом, като част от Общинския годишен план за младежта.

Сподели:

Още новини от деня