Мелек Расимова от ПГИУ - Русе първа на национално състезание по предприемачество

Мелек Расимова от ПГИУ – Русе първа на национално състезание по предприемачество

„Носии на бъдещето“ е най-добрата бизнес идея в националното състезание по предприемачество, което се проведе в Свищов. 24 ученици от 22 професионални гимназии по икономика от цялата страна представиха своите проекти на тема „Традиционни български продукти – наследство и иновации“. 

Златните медалисти станаха Катерина Домби от Финансово-стопанската професионална гимназия „Васил Левски“ в Монтана, Мелек Расимова от ПГ по икономика и управление „Елиас Канети“ – Русе, Ивайло Думанов Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ в  Хасково и Анжела Маркова от Държавна стопанска гимназия „Интелект“ в Плевен.

На второ място се класира бизнес идеята, „Бинг. Дръжки за поддръжки“ на Паолина Колева от Националната търговска гимназия в Пловдив, Марк Кюркчиев от професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ в  Кюстендил, Виолета Ненкова от професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в Свищов и Симге Реджеб ПГ по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“.   

Бронзови медалисти с идеята „Био цвят“ станаха Катерина Тошева и Кристина Колева от Варненска търговска „Г.Ст.Раковски“, Стефка Монева ПГ по Икономика  „Проф. д-р Димитър Табаков“ в Сливен и Анжелина Георгиева от ПГ по лека промишленост и туризъм в Казанлък.

Висока оценка за иновативните си идеи получиха и екипите от ученици на Търговска гимназия – Бургас, Неврокопска ПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев, ПГ по икономика  „Карл Маркс“ в Смолян, НФСГ – София, Земеделска професионална гимназия „Кл. Тимирязев“ в Сандански, ПГ икономика „Иван Илиев“ в Благоевград, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин, гимназията по търговия и ресторантьорство във Враца, професионална гимназия „Петко Рачов Славейков“ – Якоруда, ПГ по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Петрич, гимназията по икономика  „Алеко Константинов“ в  Кърджали.

 Отличените с призовите три места  получиха  сертификат, с който се признава оценката отличен 6.00 за резултат от конкурсен изпит в УНСС за специалност „Предприемачество“.  Те спечелиха медали за индивидуалното и купи за училищното класиране, предметни награди от Община Свищов –  партньор на училището-домакин. За отличното си представяне всички ученици и техните ръководители получиха грамоти от МОН.

Организатор на състезанието са МОН и РУО-Велико Търново, със съдействието и подкрепата на катедра „Предприемачество“ на УНСС. Домакин бе Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ – Свищов.

Сподели: