мемориал

Мемориалът на загиналите във войните за национално обединение в Русе се нуждае от ремонт

Изпратено е предложение и съпътстваща информация до Областна администрация за нуждаещ се от рехабилитация и ремонтно-възстановителни дейности на Мемориал на загиналите във войните за национално обединение на ул. „Александровска“ /пред сградата на щаба на бившия Пети пехотен дунавски полк/.

Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков и екипа му по отношение работата в ресор „Устройство на територията“ през отминаващата седмица.

Продължава изпълнението на ремонтните дейности на обектите: „Текущи ремонтни дейности в общинска административна сграда на ул. „Княжеска“ № 8, гр. Русе и „Текущ ремонт на сградата на спортен клуб „Динамо – Русе“, кв. „Възраждане“, ул. „Алеи Възраждане“ № 86.

Приключи изпълнението на обект: „Текущ вътрешен ремонт на апартамент общинска собственост – ул. „Св. Горазд“ №1, блок „Опера“.

Служители на отдел „Строителен контрол“ извършиха 6 огледа на територията на гр. Русе и малките населени места в общината във връзка със сигнали от граждани и разпореждания на контролни органи. За проверките са съставени протоколи.

Съставени са два констативни акта за незаконни строежи.

Сподели: