сдс русе 29 години празник торта

Местните структури на СДС в Русе отбелязаха 29 години от демократичните промени в България – ВИДЕО

Време за прочитане: 2 мин.

Местните структури на СДС в град Русе отбелязаха празнично 29 години от демократичните промени в България. На нарочен брифинг с медиите бяха дошли участници в събитията, както и настоящото ръководство но СДС. Тук бяха г-н Борисов, депутат и бивш областен управител, г-н Валентин Димитров, бивш председател на КТ Подкрепа, г-н Юлиян Гарелов, бивш председател на СДС; г-н Милан Николов, секретар, г-н Станимир Станчев, председател на общинското ръководство на СДС, член на националния Изпълнителен съвет на СДС, г-н Драгомир Дамянов, областен председател на СДС.

Всички участници направиха кратки изказвания. Вижте какво каза г-н  Йордан Борисов:   

Станимир Станчев сподели, че преди 29 години, на колкото е СДС днес, народът си извоюва свободата, но крайно време е той да си извоюва и демокрацията. Той набеляза основните приоритети на партията, както ги вижда той.

Демокрацията е преди всичко спазване на ред и правила, за да може да придобие партията ред и права. Втората основна мисия на СДС са доходите, доходите и отново доходите на хората. Защото положението е нетърпимо и са прави всички протестиращи днес в исканията си за достоен живот. Народът ни изнемогва. Затова като основен приоритет СДС залага да стане непреодолим фактор, а защо не и фактор в следващия Парламент, както и удвояване на доходите на хората. В момента в СДС разработват доста конкретна програма – план за удвояване на доходите. Тя носи наименованието „План за десния път на доходите“ и скоро ще бъде представена официално. Настоящият икономически растеж не е достатъчен. Отново СДС е изправен пред съдбоносна мисия и съдбоносен път, който може да го постигне.

Другият основен проблем е демографската криза. Нея няма да я борим с увеличаване на пенсиите с 300 лева.

Ако СДС влезе в Парламента, тогава БСП няма дори и да помисли за връщане във властта. Системата ще се промени, отново чрез партийни структури, но този път съпътствана от нови идеи.

През последните три години в Община Русе има най-добронамереният Общински съвет, допълни Станимир Станчев и обясни защо.

сдс русе 29 години празник торта 1

Празникът завърши с торта и изкрящи свещи.

Сподели:

Още новини от деня