Мецосопранът Глория Кънева и тенорът Иван Пенчев се присъединяват към състава на Държавна опера - Русе

Мецосопранът Глория Кънева и тенорът Иван Пенчев се присъединяват към състава на Държавна опера – Русе

Мецосопранът Глория Кънева и тенорът Иван Пенчев се присъединяват към състава на Държавна опера – Русе.

Глория Кънева е родена на 01.09.1993г. в град Русе. Завършила е НУИ ,,Проф.Веселин Стоянов‘‘ Русе с класическо пеене в класа на Катрин Емилова. В момента e магистърски курс в НМА ,,Панчо Владигеров“ София със специалност класическо пеене в класа на проф. Илка Попова и доц. д-р Николай Моцов. Изучава актьорско майсторство в класа на акад. Пламен Карталов и Вера Петрова.
През април 2017-та е избрана да участва в турне на „Национална Музикална Академия“ в оперните театри на Пловдив, Бургас и Стара Загора като солист .

Иван Пенчев е роден на 15.04.1992г. в град Русе.Завършил НУИ“проф.Веселин Стоянов“,град Русе със специалност класическо пеене в класа на Георги Делиганев.През 2012 година е приет в НМА“проф.Панчо Владигеров“,град София в класа на проф.Илка Попова и гл.асистент –доц. док. Николай Моцов. В НМА изучава актьорско майсторство в класа на академик Пламен Карталов.
През 2017 година , ноември месец печели втора награда при неприсъдена първа награда на Първи академичен конкурс за оперета и мюзикъл, град София.

Първата изява на младия тенор е в операта Царицата на чардаша, която ще се представи на 23 януари от 19 часа в читалище „Развитие”1869 в Разград

Сподели:

Още новини от деня