имоти русе

Мечтателен Барби интериор в дома

Не е тайна: ние сме обсебени от новия филм за Барби – в това число говорим и за мечтателен Барби интериор в дома си

Предлагаме ви в статията идеи за бюджетен Барби интериор в дома!

Barbie се гмурва с главата напред в много противоречиви теми: потребителска култура, израстване, родителски взаимоотношения, динамика на пола и множество други въпроси – предлагайки възможност за философско тълкуване, като същевременно успява да направи куклата да изглежда страхотно. Барби на Mattel подкрепя всички жени. 

Но това не е всичко… всички се заплениха от розовия цвят. От модни дрехи в нюанси на розовото до Барби интериорни концепции, които са не само предназначени за детска стая!

Пренасяйки ни обратно към носталгичната естетика на 90-те години, всички говорят за интериори Barbiecore, най-новите микротенденции, поддържани най-вече от TikTok и социалните медии. И така, как можем да стилизираме апартаментите си като къщата – мечта на Барби, да постигнем този външен вид от 90-те?

Какво представляват интериорите на Barbiecore?

Добре дошли в „Барбиленд“. Това е пейзаж, изпълнен с розово, носталгични къщи за кукли на хоризонта, докъдето стига окото.

Оказва се, че не е трудно да имаме интериор в дома с вкус на Mattel. Сложете 2-3 удобни шезлонга и цветни чадъри на терасата или в градината си. Те провокират към мързеливи развлечения с приятелите на слънце или за коктейл.

Ако търсите допълнително вдъхновение, погледнете към класическата Barbie Dream House, която празнува своята 60-та годишнина тази година (за първи път стартира като Barbie’s Town House през 1983 г.). Изненадващо, но тук не всичко е розово – домът на Барби е пълен с нюанси на бяло, зелено, бледо синьо и розово. Стените са сравнително неутрални, за да позволят на мебелите да говорят. В същото време мебелите са направени от вечни материали (ракита, дърво и метал). Barbie’s Dream House е пълна с индивидуалност и женствен чар. В никакъв случай не е подходяща за феновете на минимализма.

Може ли тенденцията за мечтателен Барби интериор в дома да бъде устойчива?

Внимание: има очевидна опасност да играем на микротенденции за нашите домове (и гардероби). Не е тайна, че тези мимолетни прищевки насърчават културата за изхвърляне на обзавеждането.

Но Barbiecore не изглежда да е мимолетна тенденция. Дизайнерите са на мнение, че има елементи от доминиращата розова естетика, които са дълголетни. Основното правило е да има игра с детайлите, вместо да им позволявате да доминира розовото във вашето пространство. Това означава да играете с мотиви, които загатват за Барби, вместо да се стремите към цялостно преобразяване на дома в най-ярките нюанси на розовото, тоест винаги има една граница, която трябва да бъде спазена при Барби интериор в дома.

Нежните игриви розови нюанси могат да се използват за по-фина реализация в тази интериорна тенденция. Можете също така да въведете флорални мотиви. Цветята са ключови.

Ако не сте фен на розовото и този стил, но пък искате да сте в крак с модата, то просто си сложете ретро телефон в порцеланово розово или няколко красиви стъклени бутилки за парфюм в дневната…

Също можете да помислите и за розов абажур в спалнята, за да имате нежни сънища и релаксираща обстановка.

А защо да не сложите няколко свежи розови възглавници в дневната, които можете да съчетаете по супер оригинален начин с останалите интериорни елементи. Така лесно ще имате и вие Барби интериор в дома си. Да живее Barbie!

Сподели: