микробус до кошов

Микробус по редовна линия до Червен пътува с отворена врата, за да не се залости

микробус до кошовМикробус, изпълняващ курс по редовна линия от Русе до с. Червен, е пътувал с отворена врата почти през целия път днес, съобщи читател на РусеИнфо.

Линията се обслужва от фирма Геокомерс ООД и тръгва от Автогара Изток Русе в 15 ч. По маршрута си микробусът спира последователно в Басарбово, Божичен, Иваново, Кошов, Табачка и Червен.

Според нашият читател още на първата спирка станало ясно, че нещо не е наред с вратите на буса (на снимката). Близо 20 минути безуспешно пътници са се опитвали да отворят страничната или задната врата, но това не се е получило. Наложило се жената, която е трябвало да слезе в селото, да прескача през седалките отпред, за да може да слезе през предната врата. Обяснението на шофьора е, че за първи път карал този бус по линията и не знаел за проблема. В крайна сметка, пътничка използвала обикновен ключ за дома си, за да отключи залостената плъзгаща се врата.

За да не се залости пак, шофьорът продължил пътя си с отворена врата, която била придържана по време на целия път от пътници в буса.

Подобен начин на пътуване е не само опасен за пътниците, той е и незаконен.

Освен медиите, нашата читателка смята да се обърне към компетентните институции като Община Русе и ДАИ, за да потърси сметка за немърливостта на превозвача и излагането на опасност на живота на всички пътници, пътуващи в буса.

сн. Читател РусеИнфо

Сподели: