ваксини

Минимален брой заразени с коронавирус и карантинирани деца и учители от детските градини в Община Русе

Общият брой педагогически специалисти на територията на Община Русе е 380. Към днешна дата броят на карантинираните учители е 5. 4 педагогически специалисти са с положителна проба за коронавирус, установена с писиар тест. Един служител е карантиниран, защото е бил контактен с болен.

319 са служители непедагогически персонал в детските градини. Двама служители са с положителна проба за коронавирус. Те са били контактни на лица с коронавирус.

При установяване на заразен с коронавирус директорите на детски градини следват задължителния здравен протокол за дезинфекция съгласно насоките за работа на детските градини и училищата във връзка с разпространението на коронавирус.

От близо 4000 деца в детските градини имаме едно карантинирано дете, защото е заразено от близък човек. 51 деца има с грипоподобни симптоми.

Тази година е натрупан опит и има нужната документация, заяви заместник – кметът на Община Русе Енчо Енчев. Отпаднаха големите притеснения от миналата година, когато имаше много неясноти. Надеждите са през тази година да бъде малко по – леко и дано ситуацията не ескалира.

Сподели: