Изнасяме повече конзоли и устройства за видеоигри за Румъния, отчита Българо-румънската търговско-промишлена палата 

Министърът на икономиката ще е гост на годишното общо събрание на членовете на Българо-румънска палата в Русе

На 16 септември (петък) в 14:00 часа в Регионалния исторически музей в Русе ще се проведе годишното общо събрание на членовете на Българо-румънска палата.

Гости на събитието ще бъдат министърът на икономиката г-н Никола Стоянов, Н.Пр. Радко Влайков – посланик на България в Румъния, г-н Ивайло Маринов – ръководител СТИВ Румъния и г-н Раду Молдован – икономически съветник в посолството на Румъния в София.


Тази година Българо-румънска палата навършва 19 години, а отчет за последните 12 месеца ще направи изпълнителният директор на организацията г-жа Елеонора Иванова. Сред акцентите в доклада ѝ:

  • Все повече компании продължават членството си в палатата заради индивидуалния подход към решаването на проблемите, които срещат;
  • Най-търсените услуги от фирмите са пазарните проучвания  и помощ за намиране на търговски партньори;
  • Преминаването на границата е най-сериозният проблем за бизнеса и от двете държави.

В момента в Българо-румънска палата членуват над 80 компании с различен профил и сфера на дейност. От началото на 2022 година интересът към членство от страна на румънските фирми значително расте. Увеличават се и българските компании, които имат трайни интереси в Румъния.

Екипът на Палатата работи по 14 международни проекта по теми като декарбонизация, зелена енергия и кръгова икономика, предприемачество и менторство на работното място, транспортна свързаност, туризъм и др. Предстои съвместен проект с Община Русе, в който Българо-румънска палата ще участва в разработването и подобряването на политиката за привличане на инвестиции на местно ниво.

Сподели: