Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети Русе

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети Русе

Днес по покана на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов беше на официална визита в Русе.

В кабинета на областния управител той проведе среща и с кмета на града г-н Пламен Стоилов. На състоялата се среща бяха дискутирани редица въпроси, касаещи военното формирование и региона, сред които беше и стопанисването на военните имоти. В тази връзка беше посетен на място Военния клуб и бяха обсъдени възможности за бъдещо сътрудничество и инвестиции относно извършване на наложителни ремонти какъвто е случаят с оградата на Клуба.

В края на срещата областният управител връчи на г-н Каракачанов плакет за съществен принос и подкрепа в развитието на област Русе. От своя страна кметът г-н Стоилов подари на вицепремиера и министър на отбраната картина с изглед от Русе.

По време на срещата присъстваха още двамата заместник областни управители г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов, народният представител от 19-ти МИР г-н Искрен Веселинов, общинският съветник г-н Иво Пазарджиев, директорът на дирекция „Управление при кризи“ в община Русе г-н Спасимир Димитров, командирът на Военно формирование 32420 и майор Васил Петров, началник сектор във Военно окръжие Русе.

По-късно през деня г-н Каракачанов откри младежко представление посветено на българските традиции и обичай по Коледа. Това е пилотен проект към Министерството на отбраната в контекста на Програмата за патриотично възпитание на младите българи. Целта е чрез изкуството подрастващите да бъдат възпитани в ценности, традиции, морал и обществен дълг. С осъществяването на тази нелека задача се е ангажирала групата на театър-школа „АРТИСТИСИМО“ с ръководители проф. д-р Александър Илиев и г-жа Иглика Пеева.

Сподели: