Министър Красен Кралев няма намерение да се кандидатира за председател на БФС

Министър Красен Кралев няма намерение да се кандидатира за председател на БФС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев няма намерение да се кандидатира за председател на БФС. Това обяви той в Русе по време на посещението си днес. „Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното м инистерство“, добави той.

По думите му, има достатъчно кадърни хора във футболните среди. „Има много кадърни мениджъри, които могат да се справят със задачата. Ако изборът за председател протече по правилата на новия конгрес, държавата ще продължи да помага на футбола, защото е изключително важен спорт, с много голямо социално значение. Ние не сме безразлични към развитието на футбола, а напротив – продължаваме да стоим зад думите си, че мястото и ролята на държавата е да помага. Особено на детско-юношеските школи”, коментира още Красен Кралев.

Той отказа да коментира ситуацията в БФС заради разследването за дейността на съдиите, което тече в момента. Има разследване и за расистките прояви на стадиона.  „Не мога да коментирам нищо, преди да приключат разследванията”, каза Кралев.

Сподели:

Още новини от деня