Министър Красен Кралев откри обновеното русенско спортно училище и общежитие към него

Министър Красен Кралев откри обновеното русенско спортно училище и общежитие към него + ВИДЕО

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев преряза лентата на обновеното Спортно училище в Русе и общежитие към него. Това стана този следобед в присъствието на народния представител Пламен Нунев, представителят на ММС в Русенска област Елеонора Гурбанова, директорът на учебното заведение Любомир Ковачев и др.

Близо 2 години след обявяване на обществената поръчка за ремонт на сградите на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ и общежитие в Русе, Министерството на младежта и спорта възложи дейностите на консорциум „Юротийм-Токрия“.

Спечелилият консорциум „Юротийм-Токрия“ предложи на Министерството да изпълни проектирането и строителството за срок от 131 дни и дава от 5 до 8 години гаранция в зависимост от извършените дейности.

Консорциумът има за членове следните фирми – 175220673 ЮРОТИЙМ СТРОЙ ЕООД, 130007553 СТРОЙКОНСУЛТ-ГН 99 ЕООД, 202521491 ТОКРИЯ ЕООД, 114674768 ЕВРОСТРОЙ РН ЕООД, 202938225 ЕВРОКОНСУЛТ РУСЕ ЕООД.

Общата инвестиция в Спортното училище в Русе е на стойност малко над 3 млн. лева, като освен ремонтните дейности са включени и още 5 процедури – Доставка на обзавеждане, Доставка на електроуреди, Доставка на компютърна техника, Осъществяване на строителен надзор и Извършване на финансов одит на проект.

Сподели:

Още новини от деня